Beasts of the Southern Wild
 

Hungarian Beasts

Üdvözlünk titeket a Teknőben, magyarok!

Since our first public screening at the Sundance Film Festival back in January 2012, Beasts of the Southern Wild has screened in every continent on the planet with the exception of Antarctica.  We’ve had the pleasure of working with international distributors whose enthusiasm for Beasts we are forever grateful for.

Our friends in Hungary, Mozinet, will be releasing Beasts across the country on January 11, 2013. They began working on the release plan for the film last summer and quickly hatched a plan to convince one of the most influential art house cinemas in Budapest, Művész, to allow them to build a Beasts inspired installation in the theater’s lobby.

In September, director Benh Zeitlin’s visited Hungary for a screening of Beasts at the Cinefest Filmfestival in Miskolc, Eastern-Hungary. With a subtitled version of the film in hand, Mozinet hosted a private screening for the managers of the cinema, hoping they would be inspired to get behind the film.  Luckily, they were and gave the green light for an art installation to be built months ahead of the theatrical release.

The end result is this massive sculpture of an Auroch breaking through the Arctic iceberg.  The installation made of wood, straw, chicken wire and paper measures 3 meters tall, and weights 330lbs.

If you or anyone you know happens to be in Hungary, we’d love for you to visit this close to real life Auroch and send us a picture! We’ll be happy to send you something special for your trouble. Just shoot us an email at [email protected].

Again, Beasts of the Southern Wild opens Jan 10 in Hungary.  If you’d like to attend a preview screening on Jan 9 hosted by the WWF Hungary, click here for more details.

Welcome to the Bathtub, Hungary!

Magyar Vadak!

A Sundance Filmfesztiválon 2012 januárjában tartott első nyilvános vetítésünk óta, A messzi dél vadjai a Föld összes kontinensén bemutatkozott már, az Antarktiszt leszámítva. Nagy örömmel dolgoztunk együtt a forgalmazókkal, akik szerte a világban bemutatták a filmet, és akiknek a lelkesedéséért örökké hálásak lehetünk.

Magyar barátaink, a Mozinet stábja, 2013. január 10-én mutatja be országosan a filmet. Már tavaly nyáron elkezdtek a bemutatón dolgozni, és gyorsan össze is raktak egy tervet a Művész, a legnagyobb magyar art mozi meggyőzésére, hogy egy Vadak által inspirált  installációt helyezzenek el a mozi előterében.

Szeptemberben Benh Zeitlin rendező Magyarországra érkezett, amikor a Vadak szerepelt a miskolci Jameson Cinefest Filmfesztivál versenyprogramjában (ahol díjat is nyert). A Mozinet egy zártkörű vetítést tartott a Művész üzemeltetői részére a fesztivállal egyidőben, azt remélve, hogy őket is magával ragadja a film. A Vadak varázslatának természetesen a mozivezetők sem tudtak ellenállni és már a premier előtt 2 hónappal elkezdték építeni az installációt.

A végeredmény egy hatalmas szobor, amely azt a pillanatot örökíti meg, ahogy az egyik őstulok éppen kitör a jéghegyből. A műalkotás fából, szalmából, csirkehálóból és papírból készült, három méter magas és másfél mázsa.

Ha Te vagy valamelyik ismerősöd éppen Budapesten tartózkodsz, látogassátok meg ezt az őstulkot és küldjetek egy fotót róla! A fáradozásotok nem marad viszonzatlan, díjzazzuk majd a képeket. A fotókat a [email protected] címre küldjétek.

A messzi dél vadjait január 10-én mutatják be Magyarországon. Ha már egy nappal előbb szeretnéd megnézni a filmet, a WWF Magyarország számára szervezett jótékonysági vetítésen megteheted, amiről itt találsz további információt.

Üdvözlünk titeket a Teknőben, magyarok!

Follow on Instagram

instagram.com/beaststhemovie

Visit

WelcomeToTheBathtub.com

Translate